Stadswandelingen
door Harderwijk

Je kunt op heel veel verschillende manieren naar Harderwijk kijken. Hou je van kunst en cultuur, geschiedenis of wil je een kijkje bij alle leuke hotspots? Wij weten welke gids er bij jullie wensen past!
Dit is Evelien, en is een van onze gidsen. Naast dat ze een reisgids is is ze kind aan huis bij heel veel ondernemers en bewoners van Harderwijk en weet je daarom op de leukste plekken brengen. Hier en daar vertelt ze de weetjes die je wilt weten. Eef neemt je mee! Er zijn ook leuke gidsen die je alles kunnen vertellen over kunst & cultuur of de geschiedenis van Harderwijk. Maar je kunt ook met een boswachter de Veluwe op of een culinaire route doen met de wijnkenner van onze stad.

Harderwijk behoort tot 1 van de hanzesteden van Nederland

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden onze Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo'n 200 Hanzesteden samen binnen een Europese Unie 'Avant la lettre'. De handel ging grotendeels over zee met de eerste vrachtschepen van de middeleeuwen, de Kogges. Een geweldig stukje historie dat onze steden veel welvaart heeft gebracht.

Harderwijk Hanzestad

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden onze Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Vierhonderd jaar lang werkten zo'n 200 Hanzesteden samen binnen een Europese Unie 'Avant la lettre'. De handel ging grotendeels over zee met de eerste vrachtschepen van de middeleeuwen, de Kogges. Een geweldig stukje historie dat onze steden veel welvaart heeft gebracht. Lees hier meer over de 9 Hanzesteden.