Welkom bij Veluvia op de Helling

Op de oude scheepshelling Veluvia valt veel te beleven!!

  • Smeden als het vuur heet is
  • Roken van vis
  • Restaurant Chez Brochard

Smederij Veluvia

Workshops
In de historische werf smederij Veluvia worden workshops smeden verzorgd. U heeft  de kans om kennis te maken met het eeuwenoude ambacht van het smeden. Tijdens de  workshops staat u zelf aan het vuur en aambeeld. Na een korte uitleg van de materialen en technieken gaat u direct aan de slag. U maakt zelf een prachtig werkstuk naar keuze, dat u na afloop natuurlijk mee naar huis mag nemen.

U kunt al vanaf één persoon deelnemen, de maximale groepsgrootte per workshop is twee personen. Heeft u een groep groter dan twee personen?

Klik hier voor meer arrangementen

 

Rookhuis Veluvia

Borreluurtje met visroken
Het rookhok worden opgepord om daar de zalm en/of makreel (hetgeen voor handen is op de afslag), die gerookt moet(en) worden, in te leggen. Dit rookproces zal ongeveer één uur in beslag nemen. Indien zij dit willen, kunnen de gasten van dit proces deelgenoot zijn.

Workshop visroken

Uw gasten gaan zelf aan de slag!!

Houtjes hakken, vuurtje stoken, vis zouten en en roken en daarna gezellig samen opeten!

Als bescherming voor de kleding van uw gasten zal er een koksbuis (jasje) worden verzorgd. Tevens raden wij u aan uw gasten te vragen makkelijke vrijetijdskleding te dragen.

Klik hier voor meer arrangementen

 

 

Restaurant Chez Brochard

Stijlvol dineren
Binnen Bij Oost is een huiskamerrestaurant verstopt genaamd Chez Brochard (voorheen Klein Parijs). Chez Brochard beweegt zich als pop-up binnen Bij Oost; dit betekent dat je op diverse plekken overheerlijk kan dineren. Boven in de dinerzaal, aan boord van de Jacoba of buiten op het terras. Bij Chez Brochard serveren we eigenwijze Franse klassiekers, een regelmatig wisselend en verrassend Menu du Chef, en hanteren een uitgebreide wijnkaart met veel open wijnen.

Klik hier voor meer informatie

Wilt u alvast sfeer proeven bekijk dan
deze impressie

Kom met ons in contact

om meer te weten te komen over onze mogelijkheden op de Helling

Locatie

Havendijk 1
3846 AC  Harderwijk

Contact

(0031)-655100477
welkom@veluvia.nl

Openingstijden:
Winkel Deli en Events:
is gesloten in het laagseizoen

Evenementen bureau: ma-vrij 11-17 uur 

Zon : Gesloten