Doe-arrangementen

Proeverij Hulsink of Wijnand Fockink

€6,50 p.p.

Proef 3 verschillende likeuren van Harderwijks trots: Hulsink.

De likeuren van Wijnand Fockink komen uit Amsterdam en zijn in diverse smaken te verkrijgen. Tijdens de proeverij, van 3 soorten likeur proeft u ook ons eigen gestookte likeur: Hellingproef.

Cursus (vis/vlees) roken

€47,50 p.p.

Altijd al vis of vlees willen leren roken? Tijdens deze workshop zult u de verschillende technieken leren om te roken. Van hout tot goud! U begint met het splijten van hout, en uiteindelijk heeft u een heerlijk gerookt product in de handen, welke ook genuttigd kan worden.

Spellenlabs – De Zwerftocht

€60,00 per team

De zwerftocht is een avontuurlijke stadswandeling met GPS op zoek naar een verborgen eindlocatie. Het is een ludieke manier om kennis te maken met de stad. In kleine team doen jullie een speurtocht in de stad. Jullie eerste doel is het vinden van diverse aanwijzingen. Met deze aanwijzingen verdienen jullie hint en tips die jullie verder brengen in het spel. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar en vinden jullie de verborgen eindlocatie. En het leuke aan deze Zwerftocht? Je leert ook interessante wist-je-datjes van de stad! Mooi meegenomen toch?

Molenbezoek

€5,00 p.p.

Uw gasten gaan de naast gelegen molen bezoeken. Molen de Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 die nog steeds als korenmolen in gebruik is. een gids is aanwezig die u door de molen leidt en aan de hand van modellen, tekeningen en plaatjes de werking van de molen uitlegt. U kunt met de gids op
verschillende zolders (verdiepingen) kijken naar de authentieke inrichting van de molen en als u geluk heeft bent u getuige van het maalproces op windkracht. U kunt op de stelling komen en kijken naar de op de wind draaiende wieken.

Vischafslag

Vanaf €5,00 P.P. (Minimaal 12 personen)

Ga terug naar de tijden van vroeger (Zuiderzee) toen de aal nog werd gevangen, afgeleverd en verkocht in Harderwijk.

Escaperoom

Vanaf €105,00 per team (max.8 pers.)

Gaan jullie de uitdaging aan bij Escape Room Harderwijk? Als de deur in het slot valt zitten jullie als ratten in de val. om te ontsnappen zullen jullie opzoek moeten naar de sleutel. Dat lijkt misschien makkelijk, maar schijn bedriegt! Om de sleutel te kunnen vinden moeten jullie verschillende puzzels en raadsels oplossen om de sloten te openen. Jullie hebben maar 60 minuten, dus snelheid is geboden!

Kickbiken

€13,50 p.p.

Kom alle straatjes en steegjes verkennen in de binnenstad van Harderwijk. Vergeet op zaterdagmorgen vooral niet onze weekmarkt. U kunt gebruik maken van onze step (kickbike) Vanzelfsprekend geven wij een eenvoudige route mee.

Stadswandeling

€5,00 p.p.

Onderleiding van een deskundige gids gaan uw gasten de binnenstad van Harderwijk verkennen. De gids zal de groep laten kennismaken met bekende en minder bekende plekjes van oud Harderwijk. Hij bezoekt onder andere de Grote Kerk van Harderwijk, de Hortus Botanicus, de vroegere universiteit van Harderwijk (hier is Linnaeus afgestudeerd), een vissershuisje en de Vischpoort. Tenslotte worden uw gasten weer terug naar de oude scheepshelling gebracht.

Producten uit

de buurt

Wist u dat wij onze producten bij ondernemers uit de buurt halen?

Ons vlees komt bij slagerij Uit de Bosch vandaan, brood bij bakkerij Wegerif, vis bij J&A uit Harderwijk en wijn van de wijntherapeut. Deze ondernemers maken hun producten met liefde, en dat is terug te proeven!

Reserveren

U kunt bij ons gemakkelijk online een tafel of arrangement reserveren.

Reserveren

Rookhok

Een moot zalm uit ons rookhok? Bij Veluvia bent u aan het goede adres. Wij roken onze zalm lauwwarm op populieren hout, wat een speciale rooksmaak met zich meebrengt. Tevens roken wij ook in de zomer (als er genoeg gevangen wordt) paling uit de Randmeren.